Remodelling and Reordering

Stunning new kitchen

Remodelling and refurbishing an interior to link the orangery to the house and create a new family kitchen.

The original layout had a small kitchen at the front of the house which has now been moved into the heart of the home.

Working with an Environmental consultant we ran calculations to ensure that the impact of the conservatory on the temperature and environmental efficiency of the house was acceptable. We also introduced a tiny but very efficient utility room which hugely improves the operation of the home.

The result is a generous and comfortable living space, properly linked to the garden which really considers how the family live.

Tom Howley kitchen
Tom Howley kitchen

The kitchen is the new heart of the house, with glazed doors leading to a formal sitting room

press to zoom
Early sketch
Early sketch

The new layout links all the rooms to the garden and brings light deep into the house

press to zoom
Long views
Long views

Through the kitchen and the orangery to the garden beyond

press to zoom